Komerční pojišťovna se v 1. čtvrtletí stala druhou nejvýznamnější pojišťovnou na trhu životního pojištění

17. 5. 2010

V Praze, 17. května 2010 - Pokračující růst zájmu o produkty Komerční pojišťovny je zřejmý i v roce 2010. Ke konci prvního čtvrtletí 2010 předepsala pojistné na životní pojištění ve výši 2,73 miliardy korun. Stala se tak druhou nejvýznamnější pojišťovnou na českém trhu životního pojištění s podílem 16,5 %.

V roce 2009 Komerční pojišťovna navýšila předepsané pojistné na životní pojištění o více než 168 % na 4,56 miliardy korun.Tohoto významného růstu dosáhla Komerční pojišťovna především díky značnému zájmu o produkty s jednorázově placeným pojistným.

„Komerční pojišťovna dokázala flexibilně reagovat na rychlé změny v potřebách a preferencích klientů. Růst zájmu o bezpečné produkty s garantovaným výnosem tak obrátila ve významný nárůst tržního podílu v daném segmentu,“ uvedl Stéphane Corbet, člen představenstva Komerční pojišťovny.

Pojistné produkty s garantovaným zhodnocením jsou v době nestability finančních trhů pro české spotřebitele velmi atraktivní. Klíčové produkty Komerční pojišťovny s garantovaným výnosem – Vital Invest a Vital Premium – zajistily klientům v loňském roce výnosy 3,5 % p. a. a 3,6 % p. a. Garantované zhodnocení ve výši až 3,3 % p.a. nabízí Komerční pojišťovna klientům i pro rok 2010.

Růst zájmu o pojistné produkty Komerční pojišťovny v posledních letech je praktickým důkazem úspěšné implementace modelu bankopojištění. Prodej pojistných produktů bankou přináší klientům celou řadu výhod - pojistné produkty často vhodně doplňují klasické bankovní služby, klient získá na jednom místě komplexní finanční a poradenský servis. Takto poskytované pojistné produkty navíc nejsou zatížené vyššími náklady na vyplácené provize pojišťovacímu makléři či zprostředkovateli.

„Model bankopojištění má v České republice významný růstový potenciál. V řadě zemí západní Evropy je bankami distribuována více než polovina produkce životního pojištění. V České republice tvoří tržní podíl tří hlavních pojišťoven, praktikujících tento model, 37 %.“ doplnil Stéphane Corbet.

Komerční pojišťovna získala titul klientsky nejpříznivější životní pojišťovna roku 2019 Komerční pojišťovna získala 2. místo v nejlepší životní pojišťovna roku 2019 Komerční pojišťovna získala 2. místo v pojišťovací inovátor roku 2019 Nejlepší životní pojišťovna 2018 (1. místo) Klientsky nejpřívětivější pojišťovna 2018 (3. místo) Nejlepší životní pojišťovna 2017 (2. místo) Nejlepší životní pojišťovna 2015 (1. místo)

Cestovní pojištění Rizikové životní pojištění Moje pojištění majetku Mimořádné informace