Komerční banka rozšířila nabídku investičních možností o Zajištěný fond Forte 4

25. 10. 2010

Komerční banka ve spolupráci s Komerční pojišťovnou nabízí v rámci produktu Vital Invest od 11. října 2010 možnost investovat do Zajištěného fondu Forte 4. Tento fond klientům garantuje 100% návratnost vložených prostředků ke dni splatnosti fondu a nabízí možnost výnosu až 10 % ročně.

Zajištěný fond Forte 4 navazuje na úspěšnou řadu Zajištěných fondů Forte, kterou Komerční banka společně s Komerční pojišťovnou uvedla na trh na konci roku 2009. Výrazný zájem klientů o tyto fondy vyústil postupně v nabídku tranší Forte 2 a  Forte 3 a celkově tak byly upsány více než 2 miliardy korun.

„Prostřednictvím Zajištěného fondu Forte 4 jsme se rozhodli klientům nabídnout možnost podílet se na růstuakciových a komoditních trhů za současného omezení ztráty v případě jejich poklesu. Výkonnost fondu je navázána rovněž na posilování české koruny vůči euru a eura vůči americkému dolaru. Domníváme se, že atraktivnost fondu opět osloví široké spektrum zájemců,“ uvedl Radko Belada, vedoucí marketingu Komerční banky pro retailové bankovnictví.

Zajištěný fond Forte 4 představuje investiční strategii vhodnou pro nové i stávající klienty, kteří preferují střednědobý až dlouhodobý investiční horizont, uvědomují si potenciál růstu cen akcií a komodit na finančních trzích a současně neradi podstupují riziko při zhodnocování svých prostředků. Další výhodou je možnost předčasného splacení fondu, například již po třech letech s atraktivním výnosem až 30 %. Upisovací období trvá od 11. října 2010 do 28. ledna 2011 (nebo do vyprodání tranše).

Vital Invest kombinuje investiční složku a životní pojištění. Klient sám určuje, zda bude jeho smlouva z větší části pojištěním, nebo investicí. Čtyři varianty rozsahu pojistné ochrany pro případ úmrtí v rámci produktu Vital Invest nabízejí klientovi možnost v různé míře zajistit svou rodinu a své blízké.

Komerční pojišťovna získala titul klientsky nejpříznivější životní pojišťovna roku 2019 Komerční pojišťovna získala 2. místo v nejlepší životní pojišťovna roku 2019 Komerční pojišťovna získala 2. místo v pojišťovací inovátor roku 2019 Nejlepší životní pojišťovna 2018 (1. místo) Klientsky nejpřívětivější pojišťovna 2018 (3. místo) Nejlepší životní pojišťovna 2017 (2. místo) Nejlepší životní pojišťovna 2015 (1. místo)

Cestovní pojištění Rizikové životní pojištění Moje pojištění majetku Mimořádné informace