Komerční pojišťovna rostla za první tři čtvrtletí roku 2010 výrazně rychleji než celý český trh - Komerční pojišťovna

11. 11. 2010

V Praze, 11. listopadu 2010 – Za uplynulé 3 čtvrtletí letošního roku zvýšila Komerční pojišťovna předepsané pojistné v životním pojištění meziročně o 133 % na 7 miliard korun, zatímco celý český trh životního pojištění rostl meziročně o 19 %. Největší zájem mají klienti o investiční životní pojištění s garantovaným výnosem.

Tento výsledek znatelně převyšuje tempo růstu celého trhu a Komerční pojišťovna jej dosahuje především díky oblíbeným produktům investičního životního pojištění Vital Invest a spořícího životního pojištění Vital Premium.

„V době doznívající nestability finančních trhů mají klienti zájem především o bezpečné investiční produkty s garantovaným výnosem. Schopnost přizpůsobit produkty těmto novým potřebám klientů přinesla Komerční pojišťovně zasloužený nárůst tržního podílu v segmentu životního pojištění,“ uvedl Stéphane Corbet, člen představenstva Komerční pojišťovny.

Podle statistik ČAP (České asociace pojišťoven) za 3 čtvrtletí roku 2010 obhájila Komerční pojišťovna pozici druhé nejvýznamnější pojišťovny na českém trhu v segmentu životního pojištění.

Klíčové produkty Komerční pojišťovny garantují klientům za rok 2010 zajímavé zhodnocení. U produktu Vital Invest (pro prostředky vložené do Fondu s garantovaným zhodnocením) tato garance činí 3,0 %, u produktu Vital Premium pak dokonce 3,1 %. Jen za prvních devět měsíců letošního roku zvolilo jeden z těchto dvou nejoblíbenějších produktů téměř 7 tisíc nových klientů.